Parket

Bij de gedachte aan parket zullen de meeste mensen waarschijnlijk een tapis gelegde parketvloer voor ogen hebben. Een tapis vloer wordt opgebouwd uit een ondervloer met daarop verlijmd en genageld parket delen van 6 tot 9 mm dik. In stroken, visgraat, blokmotief, hongaase punt ect. Na het leggen wordt de vloer geschuurd en de kleine spijkergaatjes gestopt, nogmaals geschuurd en gepolijst. Tenslotte wordt de vloer afgewerkt met olie, hardwax of lak.

Prenatal Venlo

lamelparket bij Prenatal Venlo

De kwaliteit van een tapis vloer wordt in grote mate bepaald door de keuze van de gebruikte materialen en het vakmanschap van de parketteur. Bij ons wordt er absoluut niet met spaanplaat en/of dispersie lijm gewerkt. Alle ondervloeren worden gemaakt van eiken mozaiek of watervast verlijmd multiplex en verlijmd met een 2 componenten lijm, alleen op deze wijze kunnen wij er voor 100% instaan dat U jarenlang kan genieten van een perfecte vloer.

Ook de parketfabriek speelt in dit een zeer belangrijke rol, daarom betrekken wij ons parket bij een van de beste parketfabrieken in Nederland.

Een variant op tapis parket is het 2-laags spijkerloos tapis. De massief houten toplaag varieert, afhankelijk van het product, in dikte van circa 4,2 tot circa 5,3 millimeter. Voordeel van dit type vloer is dat het direct op een vlakke cementdekvloer (dus zonder spaanplaat tussenvloer) kan worden gelijmd waardoor de opbouwhoogte gering is.